понеделник, 21 февруари 2011 г.

Енергийната обвивка на тялото се нарича аура

Енергийната обвивка на тялото се нарича аура.
Тя се състои от различни части.

В непосредствена близост до тялото е етерната обвивка. Тя отговаря за физическото здраве на човека.
Над нея се намира аурата на емоциите. Там се зараждат нашите чувства, те имат пряко влияние върху етерното тяло.
Следващото ниво е менталната аура. В нея създаваме мислите си, тя е отговорна за възприемчивостта и логическото мислене. По същество мислите са емоционално неутрални.
Когато една мисъл се свърже с вибрация от емоционалното тяло, се създават мощни енергийни образувания: Мисъл-Форми. Понякога те се запазват за цял живот.
Обмяната на енергия между организма на човека
и околната среда се извършва главно през чакрите.
Те са енергийните центрове - много важна част от биоплазменото тяло. Както видимото тяло има органи и системи, така и биоплазменото тяло има главни, второстепенни и малки енергийни центрове.
Чакрите са въртящи се енергийни центрове с големина 8 - 12 см. диаметър. Те контролират и енергизират второстепенните  чакри както и органите на физическото тяло.
Главните чакри приличат на енергийни резервоари. Когато не функционират правилно органите в тялото заболяват, защото нямат достатъчно жизнена енергия.
Второстепенните чакри имат големина около 5 см., докато малките чакри са с големина до 2,5 см.Те контролират по-малко важните органи в тялото. Разположени в органите, които управляват, като съответно излизат извън тях.
Главните чакри са 11 на брой. Това са: Коронна, Челна, Аджна, Гърлена, предна и задна Сърдечна, преден и заден Слънчев Сплит, Далачна, Менг - Мейн, Пъпна, Полова и Коренна чакри.
Коронна Чакра
Намира се над главата. Контролира епифизата, мозъка и цялото тяло. Едно от основните места, за постъпване на Прана. Енергизирането на коронната чакра енергизира цялото тяло. Затова някои изцелители енергизират короната, дори и ако заболяването е на друго място в тялото.Неправилната работа на короната се проявява като заболявания на мозъка или епифизата. Тези заболявания могата да бъдат от физическо или психологическо естество.
Челна чакра
Намира се в центъра на челото. Контролира и енергизира епифизата, и нервната система. Неправилната функция на челната чакра може да се изразява като загуба на паметта, парализа, епилепсия. Енергизирането има същия ефект както при коронната чакра - енергизира цялото тяло, препълва го с Прана.  Излъчва чиста зелена светлина. Хората, които имат ясновидски способности, имат светлинно кълбо в областта на тази чакра. Това кълбо защитава мозъка и му дава енергия.
Аджна Чакра
Тази чакра се намира между веждите.Контролира и енергизира хипофизата и до известна степен енергизира мозъка. Нарича се още и Мастер чакра, защото контролира останалите големи чакри, като стимулира обновлението и  виталитета на вътрешните органи. Влияе на очите и носа.Енергизирането на тази чакра влияе на нивото на енергия в цялото тяло, като предизвиква бързо просветляване на останалите чакри и с това енергизиране на цялото тяло.

Гърлена чакра
Тя се намира в центъра на гърлото. Контролира и енергизира гърлото, щитовидната жлеза, паращитовидната жлеза и лимфната система.Тази чакра излъчва синя светлина. Когато е чиста, тогава чувстваме вътрешен непроменяем мир, чувстваме се силни без оглед на обсоятелствата. Тази сила е различна от мощта, която извира от самите нас, от нашето или Божественото Аз. Приема енергия от долните чакри и я преработва в творческа сила.

Сърдечна Чакра
Намира се в центъра на гръдния кош. Енергизира и контролира сърцето, тимуса, циркулацията на телесните течности.Неправилната функция на тази чакра се проявява като болест на съцето и лимфните пътища. Тогава сърдечната чакра е поела замърсена енергия от слънчевия сплит, с който е тясно свързана. Тя захранва с енергия слънчевия сплит; хората със сърдечни заболявания по правило имат силно замърсена чакра на слънчевия сплит.
Чакра на Слънчевия Сплит
Тя се намира върху слънчевия сплит или в празното пространство между ребрата и гръдната кост. Когато говорим за Слънчев сплит имаме впредвид и предната и задната чакра. Те контролират и енергизират диафрагмата, панкреаса, черния дроб, стомаха, дванадесетопръстника, в голяма степен тънките, дебелото и сляпото черво, както белите дробове и сърцето. Влияе на качествово на
кръвта, чрез влиянието си върху черния дроб.
  Менг мейн чакра
Намира се върху гръбнака на височината на гърба. Играе ролята на "енергийна помпа" и  е отговорна за протичане нагоре на праничната енергия. Контролира кръвното налягъне. Неправилната функция на тази чакра се проявява като бъбречни заболявания, понижена жизненост, високо кръвно налягъне и проблеми с гърба.Тази чакра може да бъде третирана само от напреднали Пранолечители.При бебета, малки деца, бременни жени и стари хора менг мейн чакрата не се енергизира.
Пъпна Чакра
Мястото на тази чакра е пъпа. Тя е отговорна за тънките, дебелото и сляпото черво.Влияе на общото състояние на човека.Неправилната функция  води до запек, възпаление 
на дебелото черво, намален виталитет, и други заболявания 
на червата.
Пъпната чакра произвежда особен биосинтетична Прана, 
която се различава от обикновената. 
Тя отговаря за приемането, пренасянето и усвояването на Праната, която постъпва в тялото.
Полова Чакра
Намира се върху мястото на репродуктивни органи. Контролира и енергизира пикочополовата система.
Неправилната функция на тази чакра се изразява като болести на репродуктивната система. Силно влияние върху тази чакра оказват аджната гърлената и коренната чакра. Ако някоя от тези чакри не функционира добре това може да доведе до неправилна функция на половата чакра.
Коренна Чакра
Това е чакрата на последния прешлен на гръбначния стълб. Тя контролира енергизира и укрепва цялото физическо тяло, конкретно е отговорна за опорно двигателния апарат, кръвообразуването, надбъбречните жлези телесните течности  и вътрешните органи.Влияе на телесната температура, общият виталитет и растежа при бебетата и децата.  Хората със силно активна коренна чакра са действени, стабилни и енергични, а тези със слаба коренна чакра са колебливи, бавни и изглеждат крехки и раними. При старите хора често се наблюдава недостиг на енергия в коренната чакра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар