понеделник, 21 февруари 2011 г.

Аурата на човека - какво представлява тя ?


Седемте цветови вибрации на светлината могат да навлязат в телата ни чрез аурата, която ни обгражда. Една от най-важните функции на аурата е да поглъща биоенергия – светлинна енергия, за да подхранва невидимите ни тела.

Аурата е съставена от множество красиви цветови вибрации, които са невидими. Те създават нещо като яйчена черупка около телата ни. Пулсиращите цветове на аурата отразяват здравословното ни състояние и непрекъснато се променят в зависимост от настроенията, чувствата, мислите и състоянието ни. Проблемът в някоя област се проектира като издутина или следи върху аурата. Енергийните блокажи също незабавно се проявяват, затова природата на аурата е много важна за цветотерапевтите.

Аурата е съставена от три основни пласта.

Първият е физическият, който представлява физическото и етеричното тяло. Етеричното тяло е пълно копие на физическото, но вибрира на по-високо равнище и затова е невидимо за очите. Както в енергийното поле на Земята – озоновия слой, в етеричните тела могат да се появят дупки, които да пропуснат навътре вредни вибрации. Блокажите и дисбалансът се проектират върху етеричното тяло много преди да се проявят върху физическото. Те, обаче, могат да се излекуват чрез цветови вибрации, преди да дадат отражение върху физическия си двойник. Затова основната цел на цветотерапевтите е да добавят нужните цветове и да коригират и хармонизират етеричното тяло.

Вторият пласт на аурата е съставен от емоционално и интелектуално тяло. Емоционалното тяло често е известно като астрално и - както показва името му, е свързано с чувствата. Ние сами усещаме влиянието на цветовете върху настроението. Възприемаме някои от тях като вдъхновяващи и извисяващи, а други – като потискащи. Понякога използваме изрази, свързани с цветовете, без истински да се замисляме за скритото значение на думите. Другата половина на този пласт– интелектуалното тяло – може да бъде разделена на горна и долна. Долната част на ума е свързана със заучените отговори и модели, които сме възприели като деца. Горната е свързана с душата и ни дава творческите и интуитивните способности.

Третият пласт на аурата се състои от три духовни тела, които са нашата връзка с Вселената. Ние сме свързани с божествената енергия, въплътена в космическите лъчи на бялата светлина чрез система от телесни енергийни центрове, известни на древните индийци като чакри. Отделните цветови вибрации се привличат от различни енергийни центрове, които вибрират на същата честота като цвета. Енергизираният център или чакра изпраща положителни вибрации на съответните телесни системи, органи и жлези.

Чистата бяла светлинна енергия влиза в аурата чрез коронната чакра и преминава през епифизата, която разделя светлината на седемте є цветови компонента. Тя изпраща лъчите към етеричните енергийни центрове, чакрите, за да им даде жизненост. Всеки един от лъчите има своя дължина и честота на вълните. Той съдържа определена енергия и вибрации, които имат специфични качества и въздействие върху нас. Най-бавните вълни на червеното и жълтото са загряващи и стимулиращи. Най-късите и бързи вълни на тюркоазеното и синьо-лилавото са разхлаждащи и успокояващи. Зеленото не е нито топло, нито студено и поддържа хармонията между всички други елементи. Поради тази причина зеленото се използва за лекуване и лечебно развитие на нашите клетки и тъкани.

Всяка част от физическото ни тяло и телесните ни функции има чувствителност към различен цвят, тъй като всеки орган вибрира на честотата на определен цвят. Когато органът или жлезата функционират зле, те губят присъщата си вибрация - точно както при лоша настройка се губи радио-сигналът. Когато засилим сигнала или вибрацията на цвета, органът ще се енергизира и ще избистри приемането. Така балансът на тялото ще бъде възстановен. Можем да засилим въздействието на определи цветове върху здравето си, когато се обграждаме с тях.

Тази връзка между цветовете и органите на тялото е била застъпена от векове в източните философии и религии. Дори и в европейската култура тя се открива в различни идиоми. Например, зеленият цвят е свързан със сърцето, затова ние позеленяваме от завист като осъзнаваме, че завистта идва от сърцето, центъра на емоциите. Червеното пък е цветът на основния енергиен център. Той символизира гнева, който повишава температурата и пулса ни и буквално ни кара да почервенеем. Когато развеем червено знаме пред бик, това го гневи, въпреки че биковете са далтонисти. Бикът чувства червената вибрация, която повишава агресивната му енергия. Ние извличаме жизнена енергия за физическите си тела през основния център или чакра. От там тя преминава през всяка наша клетка и я изпълва с живот.

Откъс от книгата "Енергийно лечение с цветове"
от Сюзи Чиазари

Няма коментари:

Публикуване на коментар