понеделник, 21 февруари 2011 г.

Енергийна система на тялото

Питащия:  Какво може да направи индивида за да се балансира? Каква е  първата стъпка?
Ра:  Аз съм Ра. Стъпката е само една: разбиране на енергийните центрове съставляващи комплекса ум/тяло/ дух.
Физическата енергия на тялото идва от това, което можем да наречем електрическо или енергийно тяло, за което пък можем да мислим като за светлинно тяло проникващо и оживяващо нашите физически тела. Говорейки за енергийната система на електрическото тяло може да започнем с концепцията за чакрите. Какво са енергийните центрове на тялото? Те са разположени покрай гръбнака, от основата на гръбнака до върха на главата, следващи цветовете на дъгата от червен до виолетов. Всеки от тези центрове е филтър и пропелер посрещащ постъпващата енергия като я приема непроменена, интензивна и енергизираща, кристализираща, балансираща, или като я блокира в различна степен.
Това, което подхранва звездите и нас е безкрайната любов и светлина на единствения Създател. Тази любов и светлина идват до Земята от нашата звезда и от други космически влияния, непрестанно вливащи се в телата ни през стъпалата, придвижвайки се нагоре като спирална линия светлина.
Притока енергия навлиза първо през основната чакра, на червения лъч, и след това в останалите чакри. Ние или излъчваме тази енергия навън чрез ниските енергийни центрове или й позволяваме да се изкачи и излезе през върха на главата, след като сме я използвали и променили. С други думи получаваме енергия в тялото си през стъпалата и основата на гръбнака без и най-малко усилие от наша страна. Всички ние получаваме същата безкрайна светлинна енергия. Всеки от нас обаче променя или деформира тази светлинна енергия по свой  уникален начин, според това как мисли и живее.
По пътя си нагоре по гръбнака при всеки енергиен център светлината трябва да премине през структурата на самия център.
Понятието “вътрешна светлина” се отнася за вида енергия внесена в енергийното поле на тялото от върха на главата надолу чрез медитация или друга съзнателна дейност. Когато е достатъчно силна тази енергия може много да подпомогне и да увеличи скоростта, с която възходящата спирална светлина преминава през енергийните центрове.
Играта на възходящата спирална светлина и на призованата отгоре светлина може да се оприличи на източното мистично познание за издигането на Кундалини, в което ниските енергии се тратнсмутират в по-високи.
Търсещите търсят Единното.
Единното може да се търси от балансирано и самоприемащо се аз/съзнание, осъзнаващо собствените си деформации и собствената си пълна съвършенност. Бивайки в това балансирано съзнание съществото се отваря към вселената, която е то. Светлинната енергия на всички неща може да се привлече от това интензивно търсене и там, където вътрешното търсене среща привлечената космическата прана да се осъществи Единството.
                  Енергийни центрове/чакри
Червен
Първото балансиране е на вибрационно енергийния комплекс Малкут, или Земя, наричан комплекс на червения лъч. Разбирането и приемането на тази енергия е от основно значение. В този център, намиращ се между краката в основата на гръбнака стои отношението ни към сексуалност и оцеляване.  Когато центъра е блокиран или изкривен цялата постъпваща енергия незабавно намалява или се блокира от съпротивата. Тогава ще имаме занижени възможности да се справяме с всичките си останали грижи. Малкут е свързан с кабалистичната и магическа система енергии наречена Дървото на Живота, в която Малкут е номер десет, най-ниската или най-земната енергийна връзка.
Според Q'uo: “Ако всеки, който търси иска да започне от някъде, добре е да започне от чакрата на червения лъч, на възпроизвеждането, на оцеляването. Колко благословено е това; колко благодарни трябва да се чувстваме, че дишаме, че изживяваме този ден.
Женското в културата, в която живеете е програмирано да блокира в голяма степен тази чакра, защото последиците от носене на дете са много по-опустошителни за същество, което случайно е придобило дете.  За това не твърдим, че за да овладее центъра на червената енергия и да я прочисти човек трябва да е сексуално активен. Това не е така. Но човек трябва да се чувства добре в тялото си и със сексуалността си.”
Оранжев
Това е емоционалния или персонален комплекс, център на оранжевия лъч. Блокирането тук често се проявява като персонални ексцентричности и деформации относно самосъзнателното разбиране или приемането на себе си.  Q’uo добавят: “…и в тази енергия идват трудностите и д4намиката на пътуването на аз-а със себе си и отношенията му с другите аз/ същества, едно по едно. За пътешественика, чийто преживявания с другите аз са често трудни, оранжевия лъч е  предизвикателство да останеш отворен във враждебна обстановка, поемайки ударите и стрелите на предизвикателната съдба, оставайки  жаден за контакти с други хора. Често е вярно, че пътешественика може да не е наясно с трудностите, които има с приемането  на самия себе си.  Затова пътешественика ще проектира тези трудности навън и ще чувства, че не може да се справя с другите хора.  Но другите хора са само огледала отразяващи аз-а към себе си.  Въпреки, че е възможно е да се работи по уроците на любовта без участието на другите същества, това не е вероятно. Огледалата са тези, които докосват живота ти давайки необоходима информация да се обърнеш навътре и малко по малко да намериш начин да задълбочиш любовта към себе си.”
Жълт
Центъра на жълтия лъч е разположен в горната часта на стомаха/ слънчевия сплит. Той е от основно значение в тази (трета) плътност, лъча даващ най-голяма възможност за учене и за работа в услуга на другите.  В този лъч пътешествениците трябва да се научат да работят с различни групи хора и институции. Трудностите при жълтия лъч отразяват и разширяват тези в оранжевия лъч. Справянето с груповата динамика е в определен смисъл по-просто, но в общия случай е много по-сложно отколкото работа на човек с човек.
С тази енергия се градят и разрушавата нации. Религии се зараждат и западат. Движението на хората през континенти и култури се развива, узрява и се разпада. И във всяка група се намира по-балансираната, любяща и състрадателна пътека. В голямото разнообразие групи, с което всяко същество ще се сблъска в живота си се намират патньорства, бракове, принадлежности, революциите оформящи настояще и бъдеще.  С тази енергия идва по-дълбокия контакт с груповия разум, националния разум, расовия и архетипния разум. Това е седалището на властта у съществото.  Тук обитават инстинктите за контрол и влияние. Тук паяка плете мрежата си или решава да стане друго същество. Това е пещта на уроците ви по любов.
“Блокирането тук е най-близо до това, което наричате его.  Блокирането най- често се проявява като изкривяване към манипулиране с власт и други социални поведения,  насочени към тези близо и тези свързани с комплекса ум/тяло/ дух.
Тези с блокажи в първите три енергийни центъра, ще имат дълготрайни трудности със способността си да напредват в търсенето на Закона на Единството.”
Този център може да се блокира от отношението ни към семейството и ситуации в работата, от ситуации в които участват социални групи и обществото като цяло. Не е трудно да се блокират жълтия и оранжевия център от същите стимули или катализатори както при нарушена връзка  с близък приятел, който е и член на семейството.
Зелен
Центъра на сърцето, или на зеления лъч, е центъра, от който съществата от трета плътност могат да отскочат към безкрайната интелигентност. Блокажите в тази зона могат да се проявят като трудности в изразяването на това, което бихме нарекли вселенска любов или състрадание.
В енергийната система на тялото сърдечния център е Голямата Централна Станция за позитивно ориентираните търсещи понеже, когато енергията стигне до сърцето тогава се захранват и по-високите центрове.  Така енергията минаваща през сърцето е налична и за по-висши работи или за трансфер на енергия. За това често говорим за живот с отворено сърце. Ако можем да получим сила през зеления/ сърдечния енергиен център то сме успели в голяма степен.
Q’uo добавят: Достигайки до сърдечната чакра искаме всеки от вас  да поспре и помисли за начина, по който работи енергията. Ако има тежест или блокиране в червения, оранжевия, или жълтия център енергията в  зеления ще бъде намалена поради изтичане в предишните центрове. Енергията достигаща този център всъщност е тази, с която същестово разполага за да извършва работа на д съзнанието. Дисциплините на личността – умението да се комуникира, навика да се намира святостта на всички неща - тези уроци по любов не се възприемат добре, от тези които не постигнали някаква степен на баланс в ниските енергийни центрове.
Син
Център на синия лъч се намира в гърлото. Чудили ли сте се някога защо ясната комуникация понякога изглежда толкова трудна? Опитайте разговор между членове на семейство, когато и двамата са блокирали енергията идваща през оранжевия и жълтия център и не намират такава за синия лъч, за чистата комуникация. И колко е добро чувството, когато тези лъчи са прочистени и може да говорим това, което е в ума ни със сърце и хумор. Q’uo казват: Центъра на синия лъч е този, при който енергията се  влива и се излъчва от него.  Блокираните в този център може да имат трудносит да разберат собствения си комплекс дух/ ум и трудности с изразяването на това разбиране за себе си. Възможни са и трудности с приемане на комуникации от други комплекси ум/тяло/дух.
Индиго
Пинеалния център, индиговия лъч, дом на портала към интелигентната безкрайност, се намира в областта между веждите. Това е лъча за работа със съзнанието. Когато успеем да изчистим лъчите до сърдечния център можем да започнем да вършим истинска работа със синия и с индиговия център. Не е лесна нито проста работа да докараме ума до осъзнаване на метафизическата вселена.  Но все пак, за пътешественика това е родната вселена, е не пространствено/ времевата или консенсусната вселена.
Поради това най-често пътешественика изглежда за останалите ненормален и странен. Останалия свят работи с повърхността на живота без да вижда дълбините, за които е пробуден пътешественика. Когато работим от дълбините нагоре света и пробемите на света си отиват по местата си с отонсителна лекота. Когато анализираме ситуации отнасящи се до блокиране на енергийни центрове можем да вникнем в тях и да разберем как да се справим с тях.
Блокираните в този център може да изпитат намаляване на входящата интелигентна енергия поради проявления подобни на малоценност. Това балансиране е твърде важно за  духовната работа, която след това се влива в трансформацията или трансмутацията на третата плътност в четвърта. Индиговия център приема най-малко изкривена енергия любов/светлина от интелигентната безкрайност и е потенциал за отключване на портала към интелигентната безкрайност.
В този център работят адептите, с учения смятани за вътрешни, скрити и окултни,  този лъч е с безкрайни възможности.
Виолетов
Виолетовия енергиен център се намира на върха/ “короната” на главата.  Прилича на спектрографско цвете изразяващо дъгата от енергиите, които получаваме, променяме и изразяваме. Ние не можем да работим с този център, той просто е. Той съдържа енергийните ни подписи, метафизичните ни имена или същности. Дори да премахнем всичко друго от нас проявлението на този център ще представлява пълната ни космическа същност. Виолетовата еманация е в същността си ресурс, чрез който можем да се свържем, чрез индиго, с интелигентната безкрайност.  Излъчването няма да е виолетово, а по-скоро зелено, синьо или индиго в зависимост от това кой тип енергия сме получили от безкрайната интелигентност. Енерегията на зеления лъч в този случай е лечението, синьото е комуникацията и вдъхновението и индиго е енергията на адепта, изразяваща се във вярата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар